Der er mange ting, der skal på plads inden den lille nuttet baby kommer til verden, Men hvornår skal man købe babyudstyr? – I denne artikel, der vil jeg komme med nogle gode råd til, hvornår man bør starte planlægningen af indløb af babyudstyr.

Hvornår skal man købe babyudstyr?


Det er en god idé, at starte med at lave en huskeliste til det babyudstyr man kan vil have, hvilket giver et overblik over, hvad man skal ud og anskaffe sig, Vi har lavet huskeliste over babyudstyr, som du for brug for på en overskuelig måde, så du lettere kan skabe dig et overblik.

Det er generelt en god idé, at starte med at købe babyudstyr et par måneder før det skal bruges, så man kan nå at teste og samle babyudstyret inden det skal bruges, samt eventuelt sende det retur ved fejl og mangler.

Gode råd om køb af babyudstyr:

  • Køb babyudstyr mindst en måned før det skal bruges, så det kan ombyttes ved fejl og mangler.
  • Du bør altid teste og samle udstyret i god tid.
  • Er du ikke tilfreds med babyudstyret, så husk du har returret ved køb som privat person.

Hvornår skal man købe sutter?

hvornår skal man købe sutter og hvilken slags

Der findes flere forskellige sutter til babyer og hvornår du skal bruge dem er lidt forskelligt alt efter hvilken type sut der er tale om.

Det anbefales at man først bruger sutter, når barnet er mindst en måned gammel. flere sundhedsplejesker fraråder brugen af sutter, mens der er stor enighed i, at sutter ikke bør bruges efter 2 års alderen pga. øget risiko for  tandstillingsfejl. Frugtsutter bør først bruges fra 6 måneders alderen.

Du kan læse mere om fordele og ulemper ved brug af sut på sundhed.dk

Husk altid at køb sutter, der passer til barnets alder og hvis du vil gøre brug af Frugt sutter også kaldet frugt feeder, så køb dem med suttehoved i rette størrelse.

Hos Nuttet baby har vi en starterpakke til Frugt feeder, hvor du får suttehoved med i 3 forskellige størrelser. Frugt feeder sutten er en mere sikker måde at spise frugt på, samt det giver også smertelindring når den lille er ved at få tænder.

Hvornår er det bedst at købe barnevogn?

Baby søvn og gå ture i barnevogn

Når det kommer til at købe barnevogn, så kommer vi ikke uden om den overtro, som man faktisk stadigvæk i dag forholder sig til.

Den gamle overtro lyder på, at det bringer uheld, at hente barnevognen hjem inden den nyfødte er i hjemmet, det samme gælder alle de steder, hvor den lille baby skal ligge. Nogle myter er endnu mere dystre end dette.

Det er muligt hos langt de fleste forhandlere, at man kan købe en barnevogn en til to måneder før fødslen og afhente den når den lille er født. Grunden til at mange ønsker at afhente den købte barnevogn på senere tidspunkt skyldes gammel overtro.