Hvornår afholdes en barnedåb egentlig og hvornår skal man starte med planlægningen af en barnedåb?

Dette er nogle af de spørgsmål, som jeg vil gå i dybden med i dette indlæg. Hvis du ikke allerede har lavet en huskeliste eller tjekliste til barnedåben, så har vi en Huskeliste her, hvor du også kan få tilsendt en tjekliste til din barnedåb, så du har styr på hele planlægningen.

Hvornår Planlægger man en barnebåd?

Det er vigtigt, at komme i gang med planlægningen af barnedåben i god tid, da man både skal finde dato for barnedåben sammen med den præst man ønsker dåben hos, men også fordi man skal nå, at sende invitationer ud inden, at folk har lavet andre planer.

Planlægningen af en barnedåb starter 2 til 4 måneder før den dato, som man sætter for barnedåben i samarbejde med ens præst eller kirkekontor. Så man kan nå at planlægge barnedåben, finde lokale og sende invitationer ud i god tid.

Hvornår sender man invitationer ud til en barnebåd?

Det er vigtigt, at man efter man i samarbejde med præsten får sendt invitationerne ud i god tid, så de gæster man ønsker at få med til festen ikke har lavet andre planer. Så alt efter sæson på året kan det være lidt med forskel, hvor hurtigt man skal være ude med sine invitationer, alt efter om det er sæson for konfirmationer, bryllupper eller foreningsafslutninger.

Hvis man gerne vil sikre sig, at gæsterne ikke har lavet andre planer, skal man sende invitationer ud ca. 2 til 3 måneder før barnedåben. Hvis barnedåben ligger om foråret oven i bryllup og konfirmationssæsonen bør man være ude 1 til 2 måneder tidligere med invitationerne.

Vi har lavet et indlæg omkring, hvad der er vigtig at huske inden du sender invitationer ud til barnedåben, hvor vi gennemgår alle de vigtige punkter.

Hvornår afholdes Barnedåb så?

Hvornår afholder man en Barnedåb?

Nå man vil afholde en barnedåb i den danske folkekirke, så skal man henvende sig til det ved det kirkekontor eller til den præst, hvor i gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler i fællesskab en dato for dåben.

De fleste afholder barnedåben, når barnet er mindst 3 måneder gammel og typisk inden barnet er 6 måneder. Datoen for dåben aftales ved det kirkekontor eller den præst, hvor man ønsker barnet døbt.

Forældrene har selv indflydelse på, hvornår dåben skal afholdes ud fra, hvornår det passer dem bedst. Der kan dog være spist belastninger, i kirken når der er konfirmationer, så hvis man ønsker, at afholde barnedåb om foråret, så er det vigtigt man tager fat i ens præst i god tid, da der kan være begrænset ledige datoer.

Hvor gammel skal barnet være til barnedåben?

I Danmark er der tradition for, at barnet bliver døbt efter det er fyldt 3 måneder og inden at barnet er 6 måneder gammelt, men der er ingen faste regler for, hvornår man senest skal døbes.

Hvordan planlægger man dato for barnedåben?

Det er lidt med forskel, hvornår man som forældre starter med at planlægge barnedåben, men når man ønsker at påbegynde planlægningen, så finder man en dato i samarbejde med den præst eller det kirkekontor, hvor man ønsker barnedåben skal finde sted.

Forældre planlægger dato for dåben i samarbejde med den præst de ønsker, skal afholde dåben. Datoen vælges ud fra, hvilke ledige datoer, der er i kirken, hvilket kommer an på, hvad der ellers er af planlagte arrangementer i den pågældende kirke.

Find præst eller kirke her

Kan man udsætte en barnedåb?

Kan man udsætte en barnedåb

Det er ikke alle der afholder barnedåben inden for de første 3 til 6 måneder af barnets levetid. Der kan være omstændigheder eller ønske om, at udsætte barnedåben til senere tidspunkt eller til barnet selv kan vælge om de vil døbes og konfirmeres.

Det er muligt at udsætte en barnedåben på ubestemt tid. Man kan til hver en tid blive døbt inden konfirmationen med klassen eller få en voksen dåb, hvilket bliver mere almindeligt med tiden.

Du kan læse mere omkring voksen dåb på Folkekirkens hjemmeside

Hvis man af økonomiske grunde ønsker, at udsætte barnedåben, så er der hjælp af hente i form af økonomisk støtte til barnedåben.

Kan man starte med navngivning og efterfølgende dåb?

Ja, man kan godt starte med, at navngivning af barnet og planlægge en barnedåb senere hen.

Alle børn skal være navngivet inden de fylder seks måneder i Danmark: Hvis barnedåben bliver afholdt efter barnet er fyldt 6 måneder, så starter man med at navngive barnet og efterfølgende døber man barnet i den kristne tro.

Du kan ansøge om navngivning på borger.dk med nemid

Læs også vores indlæg om hvad en barnedåb koster