Du er helt sikkert ikke den eneste, der undre dig over om det er normalt at ens baby har sure tær. Faktisk, så er det et emne folk har spurgt indtil i forummer på baby portaler helt tilbage fra 2005.

Men kan det virkelig være rigtigt at baby fødder lugter? – Jeg mener, babyer er jo kendt for at dufte godt!

Det satte jeg mig for at undersøge og der var ikke meget at hjælp, at finde på danske baby blogs, så jeg måtte en tur til USA for at finde flere svar.

Er det normalt at baby fødder lugter?

Det er ikke unormalt at baby fødder lugter ifølge David Geller, der er børnelæge på Children’s Hospital i Boston. At baby fødder lugter skyldes ofte de er aktive og deres fødder også er pakket ind i strømper og små sko. Der er flere løsninger på, hvordan du kan komme lugten til livs.

Men der kan også være andre grunde til at baby fødder lugter. Det er nemlig ikke altid, det er fordi de er pakket ind i strømper og sko. Men det er tit tæt forbundet!

Hvorfor lugter min babys fødder som eddike?

Hvis din babys fødder lugter som eddike er der stor sandsynlighed for, at der er tale om propioni bakterier, der nære på sveden på fødderne og producere propionsyre, der lugter ligesom eddikesyre.

Hvad kan du gøre ved baby fødder der lugter?

Der er flere ting du kan gøre, når det kommer til baby fødder der lugter. Det mest oplagte er jo, at vaske dem når det forekommer, men du kan altså også godt være med til at forebygge lugten.

Hold din babys fødder så rene og tørre som muligt. Når der ikke er behov for strømper & sko, så lad babyen have bare fødder. Skift strømperne, hvis de virker fugtige og vask gerne sko i vaskemaskinen (undtagen af læder). Vask babyens fødder ofte & tør dem grundigt. Fjern skidt fra mellem babyens tær.

Du kan også gøre brug af babypudder til at holde fødderne tørrer inden du giver strømper, hvilket er med til at afhjælper fugtige fødder og ofte lugten.

Lugter din baby’s fødder også, så smid en kommentar herunder og fortæl gerne dine oplevelser og hvordan du eventuelt har afhjulpet problemet.