Der er ingen faste regler for, hvor meget man skal give i dåbsgave, men derfor er det nu alligevel meget rart, at havde nogle tal at forholde sig til.

Typisk er barnedåbsgaven noget billigere end konfirmationsgaven, samt barnedåbsfesten koster da også kun halvdelen i forhold til konfirmationsfesten, så i det hele taget slipper alle lidt billigere.

Forældre giver i gennemsnit bådsgaver for 830, bedsteforældre for 920, gudmor/gudfar for 760, søskende giver for 470 kroner, søskende til forældre giver for 400 kroner og venner af familien giver for over 360 kroner.

Vi har lavet en lille undersøgelse af, hvor meget gæsterne til en barnedåb giver i gave og det viser sig at over 80 af gæsterne giver gaver for over 400 kroner. Der er taget udgangspunkt i en barnedåb og der er ikke taget voksendåb med i betragtning af dåbsgavernes beløb.

Hvor meget giver man for i daabsgave undersoegelse

Som det ses på grafen her oppe over, så giver bedsteforældre mere i barnedåbsgave end forældrene, dette formoder vi skyldes, at man som nybagte forældre har en masse andre udgifter i forbindelse med at have en lille baby, samt at skulle skaffe penge til festen også.

Hvem giver bådsgavenHvor meget bliver der givet for i gennemsnit
Forældre til barnet730 kroner
Bedste forældre920 kroner
Gudmor/Gudfar760 kroner
Søskende470 kroner
Forældres søskende400 kroner
Venner af familien360 Kroner

Skal der betales skat af barnedåbsgaver?

Det er meget sjældent, at der er tale om, at der skal betales Skat også kaldet gaveafgift af dåbsgaver. Men i hvilke tilfælde er der tale om, at der skal betales skat af gaverne.

Der skal ikke betales skat eller gaveafgift af dåbsgaver som udgangspunkt. Med mindre barnet får en gave, der er større, end hvad der almindeligvis er passende, så skal der betales gaveafgift af beløbet, hvor satsen starter fra 15%.

Du kan på Skat.dk læse mere om gaveafgift på dåbsgaver, hvis du tror, at din gave til barnedåben er mere end hvad der almindeligvis er passende.

Hvor meget giver man i barnedåbsgave som forældre

Forældre til barnet giver i gennemsnit 730 kroner i dåbsgave. Beløbet svinger meget fra familie til familie og gavebeløbet svinger fra 300 kroner og op til 2.000 kroner. Der bliver ofte givet ting i sølv, malerier eller en opsparingskonto i bådsgave.

Se forslag til dåbsgave her

Hvor meget giver man i dåbsgave som bedsteforældre

Bedsteforældre giver oftest den dyreste dåbsgave til en samlet pris af 920 kroner. Der gives typisk gaver i sølv, med fødselsdato og navn indgraveret i fx halskæder eller pynteting som tog, bamse eller dåbsflag.

Se vores forslag til barnedåbsgaver i 2021. Hvor vi har samlet nogle af de mest populære gaver, som ikke bare er fine gaver, men som også kan komme barnet til glæde fremfor de lidt mere traditionelle gave idéer.

Find dåbsgaver fra 250 kroner og op til 900 kroner – Se forslag til dåbsgave her

Hvor meget giver man i dåbsgave som gudmor eller gudfar

Gudmor eller Gudfar til barnet, har i de fleste familier en helt specielt rolle overfor barnet, hvilket typisk også kommer til udtryk i gavebeløbets størrelse.

Gudmor og eller gudfar giver som regel dåbsgaver for mellem 500 – 1.000 kroner og i gennemsnit 760 kroner. De giver også typisk for 25-50% mere i fødselsdagsgave, hvert år til barnet fylder 18 år.

Se forslag til dåbsgave her

Hvor meget giver man i dåbsgave som forældres søskende

Forældres søskende giver for det meste barnedåbsgaver for 400 kroner. Det er meget sjældent beløbet afviger meget fra gennemsnitsbeløbet.

Se forslag til dåbsgave her

Hvor meget giver man i dåbsgave som gæst

Venner af familien giver i gennemsnit 360 kroner i dåbsgave både de inviteret men også dem, der bare vil sende en hilsen til barnedåben, der ikke er deltagende gæster til festen.

Se forslag til dåbsgave her

Hvad kan man give i dåbsgave i stedet for penge

Det kan være svært, at finde lige den rette dåbsgave og derfor har vi lavet et udvalg af både sjove dåbsgaver men også populære valg, så du har lidt af vælge imellem

I vores indlæg “Hvad giver man i barnedåbsgave?” der har vi givet forslag til, hvad du som forældre, bedsteforældre eller ven af familien kan give i dåbsgave i 2021.