Nogle af de klassiske spørgsmål, som vi støder på er: hvem skal med til Babyshower og hvem er det, der står for selve planlægningen.

Da et babyshower er en ny tradition herhjemme i Danmark, der er mange der ikke er så bekendt med den Amerikanske skik, hvilket skaber en del usikkerhed om, hvordan hele planlægningen foregår.

I dette indlæg, der vil vi gennemgår både, hvordan man planlægger et rigtig hyggeligt Babyshower og gennemgå hvem der skal med.

Et babyshower bør være et magisk event, så planlæg det med fantasi.

Hvem planlægger et babyshower

hvem planlægger babyshower

Det er moren eller den bedste veninde til den vordende mor, der planlægger et babyshower i 3. trimester af graviditeten. Ofte laver man et lille festudvalg på at 2-4 personer, der planlægger dagen, ved at indkalde til et babyshower planlægningsmøde 1-3 måneder før den ønskede dato for et babyshower.

Når man skal planlægge et babyshower, så er det vigtigt, at vide, hvem og hvor mange der kommer med, da det har stor betydning for resten af planlægningen.

Planlægningsmøde

Når det kommer til at afholde et fantastisk babyshower event, så kommer det hele an på planlægningen og hvor meget energi man lægger i planlægningen.

Derfor er det en god idé, at sætte et par timer af til et planlægningsmøde, hvor alle møder op forberedt. Sådan at man i stedet for at lede efter inspiration på planlægningsdagen, at man rent faktisk har nogle idéer om, hvad der kunne gøre dagen magisk.

Derfor at det en god idé allerede at tænke i temaer, pynt & udsmykning samt kreative idéer som man kan forlægge for de andre deltagere til planlægningsmødet.

Listet herunder er der en masse vigtige punkter, som i bør gennemgå til planlægningsmødet.

Hvem skal med til babyshower

Kreative Babyshower invitationer

Når man planlægger et babyshower er det vigtigt, at man gør sig nogle tanker om, hvem skal inviteres med til babyshower og hvor mange der skal med. Hvilket også kommer lidt an på lokationens begrænsninger. Det er en god idé at få inviteret alle de nærmeste til den vordende mor med og dem der betyder mest for hende.

Til et babyshower invitere man den vordende mor og hendes mor med, samt bedste veninder, søstre, svigerinder og eventuelle et par tætte kollegaer med. Det er vigtigt, at man tager udgangspunkt i, hvem man mener at den vordende mor ønsker at have med til hendes Babyshower og hvem hun er tæt med.

Det er vigtigt, at man invitere gæsterne til babyshower i så god tid som muligt, så de ikke har lavet andre planer. Så derfor bør dette gøres så snart man har fundet en dato.


Fastsættelse af dato

Et babyshower bliver oftest afholdt i 3. trimester af graviditeten, men der kan være enkelte tilfælde, hvor man er nød til at rykke datoen til efter, at den lille nuttet baby er blevet født.

Prøv at fastsætte en dato er er 1-3 måneder frem i tiden og undersøg eventuelt, hvilke datoer der passer de vigtigste personer at få med.

  • Fast en dato 1-3 måneder frem i tiden
  • Sikre dig at de vigtigste personer kan deltage på datoen
  • Undgå mærkedage som fødselsdag, bryllupsdag, vigtige helligdage med familie traditioner.


Lokation for afholdelse af Babyshower

Hvor man afholder babyshower arrangementet henne kan komme an på flere ting. Hvis det skal være en overraskelse, så er det en god idé, at afholde det hos en af jer der planlægger det.


Pynt og udsmykning

Babyshower invitation 2 1

Hemmeligheden bag et fantastisk babyshower ligger i stemningen man får skabt. Jo mere magisk og nuttet man kan gøre dagen jo bedre. Derfor er det også vigtigt, at man virkelig tænker i pynt og udsmykning, da det er med til at sætte rammerne for stemningen på dagen.

God råd til pynt og udsmykning til et babyshower:

  • Vælg et farve tema
  • Lav et smukt gavebord
  • Gaverne kan være en del af udsmykningen
  • Brug balloner og andet dekorative ting til at forvandle rummet
  • Pynt sofa og spisebord
  • Lav eller bestil en kage med motiver eller print på (eventuelle små cupcakes)


Underholdning

underholdning til babyshower

Når man nu alligevel skal hygge sig et par timer til et babyshower, så er det altid godt med lidt underholdning, det hele behøver ikke gå op i kagen, maden og drikkelsen. og her har vi et par tosset idéer, der hurtigt kan stikke lidt af.

Vi ved jo alle, at man som gravid ikke må drikke alkohol, samt at der snart kommer en masse bleskift om natten, hvor man nærmeste ser dobbelt af træthed, hvilket vi alt sammen fletter sammen i den første selskabsleg:

Det umulige bleskift til babyshower..

Det umulige bleskift går ud på, at man dyster en mod en om, at skifte ble på en dukke og for, at gøre det realistist, så kommer man lidt babymos ned i bleen og det gælder nu om, at få skiftet dukkens ble uden at der er babymos ud over det hele og klare det så hurtigt som muligt.

Plot Twist
For at gøre det hele lidt svære, så kan man leje promillebriller, der får en til, at se dobbelt og miste dybdeforståelsen, lidt ligesom når man skal skifte ble om natten og man ikke helt har fået øjne endnu.

> Læs mere om babyshower legen her


Mad og drikke

Babyshower mad og drikke

Der skal da lidt lækre snacks til på dagen og her har vi også et par tosset idéer til, hvordan man kan gøre det hele lidt sjovere og i børne højde.

Frugt bord med Frugt feeder

baby sutter med frugt

Lav et lækkert frugtfad med en masse lækre og farverige frugter, i midten kan man komme en Frugt feeder sut med et jordbær og et lille stykke appelsin i, som er en gave til den vordende mors baby, som kan lindre den nuttet baby, når tænderne er på vej.

> Se priser på Frugt feeder sut herDaiquiri – i børnehøjde

Hvad serveres til babyshower

De fleste personer kan godt lide Jordbær eller Hindbær Daiquiri og her er vores forslag til at lave dem UDEN ALKOHOL også de passer ind sammen med et babyshower.

Lej en slush ice maskine (Se liste over udlejere her) med Jordbær eller Hindbær slush ice saft og tilsæt 2 cl limesaft eller citronsaft, 1⁄2 tsk sukker eller flormelis. Pyntes med et jordbær på toppen

Vores anbefalinger til Babyshower:

Sjove lege til babyshower
Gaveideer til babyshower
Frugt feeder sutter er den perfekte gaveide til et babyshower
Den ultimative baby uro med musik, natlampe og projekter er en populær gave til den lille nuttet baby